Home / Genel / INSTAGRAM’DA DM, GT, UNF, VB. KISALTMALAR NE ANLAMA GELMEKTEDİR ?

INSTAGRAM’DA DM, GT, UNF, VB. KISALTMALAR NE ANLAMA GELMEKTEDİR ?

INSTAGRAM’DA DM, GT, UNF, VB. KISALTMALAR NE ANLAMA GELMEKTEDİR ?

Günümüzde sosyal medya kullanımı oldukça popüler bir hale gelmiştir. Instagram, Facebook, Twitter gibi bir çok sosyal medya platformu her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılamaktadır. Bunların en sık kullanılaların başında yer Instagram’da her gün düzenli olarak milyonlarca paylaşım yapılmaktadır.

Instagram kullanıcıların en sık yaptığı işlemlerin başında Instagram facebook ile giriş ve bilinmeyen ağ hatası kesin çözüm olsa da fotoğraf paylaşımı ve hikaye (stories) paylaşımı da yer almaktadır. Yapılan paylaşımlarla beraber kullanıcıların fotoğraf veya video paylaşımlarının altından merak ettiği bazı yorumlar yer almaktadır. Bu yorumların en sık kullanıları aşağıdaki yazımızda verilmiştir.

DM NE DEMEK ?

 DM ise Instagram mesajlaşma formunun yani Direkt Mesaj’ın kısaltılmasıdır. Sosyal medyada kısaca ‘Dm‘den gönderdim’, ‘Dm atın’ gibi kullanıldığında asıl söylenmek istenen özelden mesaj atılmasıdır.

GT NE DEMEK ?

 Bir tür takipçi arttırma kelimesidir. GT‘nin anlamı Geri Takip demektir. Aslında Geri Takip kelimelerinin baş harfleri diyebiliriz.Açılımı takip edeni geri takip ederim anlamındadır.

UNF NE DEMEK ?

 UNF ise unfollow’un kısaltılmasıdır. Genellikle unf=unf şeklinde görebilirsiniz. Yani takip ettikten sonra unfollow ederseniz yani takip etmekten vazgeçerseniz o da sizi takip listesinden silecektir.

TKP NE DEMEK ?

Yine GT gibi takipçi edinme amacıyla yazılan kısaltmadır. Takip edeni takip ederim anlamına gelmektedir.


10K, 10M, 10B NE DEMEK ? 

Takipçi sayısının yanında K veya M harfini görmüşsünüzdür.

Örneğin 15 K yazıyorsa o kişinin 15 000 takipçisi var demektir. 2.5 M yazıyorsa 2.500.000 milyon takipçisi olması anlamına gelmektedir.

OFFİCİAL NE DEMEK ?

 Ünlülerin olan sanatçıların veya oyuncuların hesaplarının sonunda official yazısı görebilirsiniz. Bunun anlamı o hesabın resmi hesap olduğunu ifade etmesidir.

#TBT NE DEMEK ?

 Daha önce çekilmiş bir fotoğrafın paylaşılması anlamındadır. Açılımı Throwback Thursday olan TBT, geçmişten bir güne, eskilere dair fotoğraf yüklemek isteyenlerin kullandığı bir etiket olarak kullanılmaktadır.

#TB NE DEMEK ? 

TBT ile aynı anlama gelmektedir. Throwback’in kısaltmasıdır.

loğ

SON FOTO KARŞILIKLI NE DEMEK ? 

Bu da hesabınızdan gönderdiğiniz son fotoğrafların karşılıklı olarak beğenilmesi anlamına gelir.

SFS NE DEMEK ? 

Instagramda SFS karşılıklı profil paylaşımı demektir. Karşılıklı olarak profil paylaşımı yapılarak daha çok takipçi kazanılır.

STALK NE DEMEK? 

Stalk Instagram ve Twitter gibi sosyal medya uygulamaları ile bilinir hale gelmiştir. stalkın günümüzde kullanılan anlamı birisini gizli gizli izlemek takip etmektir. örneğin birisinin sosyal medya hesaplarını takip etmeden ya da sahte hesaplar üzerinden takip ederek izlemektir.

STAKLAMAK NE DEMEK ?

 Birisini Instagram Twitter, Snapchat, Whatsapp gibi uygulamalar üzerinden gizlice izlemek ve takip etmek demektir.

SPAM NE DEMEK ? 

Spam istenmeyen yorum ve mesajlara deniliyor. Yani örneğin bir fotoğrafın altına fotoğraflarla ilgisiz yorumlar yaptığınızda bu spam’dir.

RT NE DEMEK ?  

RT retweet’in kısaltmasıdır. Yani tweetlerini retweet ettiğiniz kişiler de sizin tweetlerinizi retweet edecektir. Karşılıklı anlaşma ila takip sayınızı arttırabilirsiniz.

PROVİNCE NE DEMEK ? 

İngilizce kelime olan ‘Province’ kelime anlamı olarak Türkçe karşılığı il, şehir, vilayet anlamına gelmektedir.

STORİES NE DEMEK ? 

Instagram’da ‘Stories’ bir başka deyişle ‘Hikayeler’ özelliği 24 saat içerisinde otomatik olarak silinen fotoğraflar anlamına gelmektedir.

About Garaj Instagram

Check Also

Instagram Mesaj Gönderme

Günümüzde en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olan Instagram, sevdiklerinizle en güzel fotoğrafları ve videoları paylaşmanıza …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir