Home / Genel / Instagram Hesap Gizliliği Nasıl Kaldırılır?

Instagram Hesap Gizliliği Nasıl Kaldırılır?

Sosyal Medya platformu Instagram ilk etapta oldukça basit bir kullanıma sahip olduğu gibi, sadece başlangıç düzeyinde akıllı telefon ya da bilgisayar kullanıcılarının dahi kolaylıkla paylaşım yapabileceği bir ortam haline getirilmiştir.

Elbette bazı özelliklerin eklenmesi, uygulama sürümlerinin yenilenmesi ve güvenlik nedeni ile eklenenler de düşünüldüğünde zaman zaman istediğimiz herhangi bir özelliği kullanmak için ekstra bilgiye gerek duyabilmekteyiz.

Bunların başında ve belki de en önemli özellikler arasında gösterebileceğimiz gizlilik ayarıdır diyebiliriz. Hesap gizliliği ayarı ile paylaşımlarınızı sadece istediğiniz ve izin verdiğiniz kişiler ile yapabilirsiniz. Instagram Hesap Gizliliği Nasıl Kaldırılır? Sorusuna verebileceğimiz ilk cevap uygulamayı hangi işletim sisteminde kullanıyor olduğunuz önemlidir.

Yani Android ve IOS işletim sistemi Instagram’ın gizlilik ayarı mobil uygulamalarda kolaylıkla yapılabilmektedir.

INSTAGRAM HESAP GİZLİLİĞİ NASIL KALDIRILIR?

Instagram hesabınızı gizlemek için ilk olarak Instagram adresinize mobil cihazınızıdan giriş yapınız. Ardından ekranınızda bulunan Profilinize giriniz. Açılan ekranda “SEÇENEKLER” sekmesine tıklayınız. Açılan sekmede “HESAP” kısmında “GİZLİ HESAP” butonunu göreceksiniz. Ekranda bulunan ikona tıkladığınız taktirde hesabınızı gizliye almış olucaksınız.

 Bunlardan bir taneside sadece gönderileri gizlemek ve onaylanan kişilere açmaktır. Bunu da Instagram’ın kendisinde mevcut olan “Gizli Gönderiler” özelliğini kullanarak yapıyorsunuz.

 

 Gizli Gönderiler özelliğini kullanabilmeniz için ilk olarak Instagram hesabınızı açmalısınız. Ardından “PROFİL” kısmına girmeniz gerekmektedir. Açılan ekranda “PROFİLİ DÜZENLE” butonunu göreceksiniz. Profili düzenleme kısmına giriş yaptığınızda gizli gönderiler kısmından gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

Bütün bu işlemlerin ardından ise; hesabınızı yine bütün instagram kullanıcılarına açık hale getirmek için ise; yine gizlilik işlemlerini sırası ile tersini yapıyor ve gönderiler gizli butonlarını kapalı konuma getirip pasif yapıyoruz.

About Garaj Instagram

Check Also

Instagram Mesaj Gönderme

Günümüzde en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olan Instagram, sevdiklerinizle en güzel fotoğrafları ve videoları paylaşmanıza …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir