Home / Genel / Instagram Hesabımı Dondurdum Açamıyorum

Instagram Hesabımı Dondurdum Açamıyorum

Instagram Hesabımı Dondurdum Açamıyorum

Milyonlarca paylaşımın yapıldığı Instagram’da kullanıcıların karşılaştığı sorunlardan bir tanesi de “Instagram hesabımı dondurdum açamıyorum” sorunudur. Instagram uygulaması üzerinde her geçen gün kullanıcı sayısı artmaya devam etmektedir. Bu uygulama üzerinden kullanıcılar tarafından milyonlarca fotoğraf, video ve hikaye paylaşımı yapmaktadır. Bütün bu paylaşımların beraberiyle yeni yeni güncellemler de yapılmaktadır. Instagram uygulaması son olarak kullanıcılarına Çoklu Canlı Yayın adında yeni bir güncelleme yapmıştır. Yapılan bu güncellemelere rağmen bazı durumlardan dolayı kullanıcılar hesaplarını dondurmaktadır.

Instagram uygulaması dondurulduğu andan itibaren 24 saat geçmesi gerekmektedir. 24 süresi dolmadan Instagramı açmak mümkün değildir. Fakat bu süre geçmesine rağmen Instagram açılmıyorsa, nedenine bağlı olarak geri alınmalıdır. Kullanıcı adı ve şifre mutlaka bilinmelidir. Dondurduktan sonra kullanıcı adı ve şifrenin yanlış girilmesi halinde doldurulmuş hesap geri açılamaz. Eğer kullanıcı adını ve şifreyi hatırlıyorsanız, 24 saat süresinin geçmesini bekleyerek hesabı tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

Instagram güvenli bir uygulama olmasına rağmen kullanıcılar birçok nedenden dolayı bir süre sosyal medyadan uzaklaşmaktadır. Instagram hesabını dondurmanın oldukça kolay işlemleri vardır. Ancak bu işlem mobil uygulaması üzerinden yapılmaz. Bilgisayarlardan ve normal internet adresinden giriş yapılarak hesap dondurulmaktadır. Hesap dondurulmadan önce kullanıcı adı ve şifre hiç bir zaman unutulmamalıdır.

Aksi taktirde hesap geri açılamaz. Kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra profili düzenle kısmına tıklanmalıdır. En altında bulunan ‘hesabı dondur’ seçeneğine girilmelidir. Daha sonra Instagramı neden dondurmak istediğinize dair bilgi verilmelidir. Ardından hesap otomatik olarak dondurulmaktadır. 24 saat süre beklendikten sonra hesabı tekrardan aktif edebilirsiniz. Böylelikle hesabı geçici olarak kapatabilirsiniz.

Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Instagram hesabını dondurmak ve kapatmak ikisi de çok farklıdır. Hesap dondurulduktan sonra tekrar açma şansı olmaktadır. Ancak Instagram hesabı kapatılırsa hesap komple silinmektedir. Eğer Instagram hesabını kapatmaya karar verdiyseniz ilk olarak sitenin kendi adresine giriş yapılmalıdır.

  • Bu yöntem için ilk olarak bilgisayarınız üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapınız.
  • Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra aşağıda bulunan sekmeye giriniz.
  • https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/
  • Hesap silme bağlantısına tıkladıktan sonra hesabınızı neden sildiğinizi belirtmeniz gereken bir sayfaya yönlendirileceksiniz.
  • Bu sayfada bulunan “Çok zamanımı alıyor.” seçeneğini işaretlemenizi tavsiye ederim.
  • Hesap silme nedeninizi girdikten sonra alt kısımda bulunan kısma şifrenizi tekrar giriniz.
  • Son olarak da sayfanın en alt kısmında bulunan “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat”düğmesine tıklayarak hesabınızı kapatabilirsiniz.

Not: Söz konusu düğmeye tıkladığınızda fotoğraflarınız, yorumlarınız, beğenileriniz, arkadaşlarınız ve diğer tüm verileriniz kalıcı olarak silinecektir ve bir daha kurtarılamayacaktır.

Instagram Hesabı Kapatma Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

  • Hesabınızı sildikten sonra verileriniz kalıcı olarak silinmektedir.
  • Hesabınız kalıcı olarak silindikten sonra kesinlikle geri getirilemez.
  • Hesabınızı sildikten sonra eski kullanıcı adınızla yeni hesap açamazsınız.

About Garaj Instagram

Check Also

Instagram Mesaj Gönderme

Günümüzde en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olan Instagram, sevdiklerinizle en güzel fotoğrafları ve videoları paylaşmanıza …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir