Home / Genel / Instagram Mesaj Gönderme

Instagram Mesaj Gönderme

Günümüzde en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olan Instagram, sevdiklerinizle en güzel fotoğrafları ve videoları paylaşmanıza olanak sağlamaktadır. Sürekli olarak yeni güncellemer yapılan bu uygulamada aynı zamanda direkt mesaj olarak da bilinen DM, özelliği de mevcuttur.

Instagram Direct Message Nedir ?

Özel bir mesajlaşma hizmeti olan DM, herkese açık olmasını istemediğiniz fotoğraf ve videoları sadece sizin belirlediğiniz üyelere, aile bireylerine ve arkadaşlarınıza gönderme olanağı veriyor. Çektiğiniz bir fotoğrafı sadece sizin seçtiğiniz kişilerce görülmesini istiyorsanız Instagram Direct özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik, sayfanızın sağ üst köşesinde bulunan bir ikon sayesinde kolayca açılıyor. Aynı zamanda bu ikona tıklayarak arkadaşlarınızın size gönderdiği mesajlara da ulaşabiliyorsunuz.

Instagram Mesaj Gönderme özelliğini kullanabilmeniz için ilk olarak, Instagram uygulaması üzerinden hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından ekranınızın sağ üst kısımda bulunan ikona tıklamanız yeterli olacaktır. Belirlenen ikon sayesinde hem dilediğiniz kişiye mesaj gönderebiliyor, hem de kullanıcıların ilettikleri mesajları anlık olarak okuyabilmektesiniz. Ayrıca direkt seçeneği sayesinde izlediğiniz video ya da fotoğrafları dilediğiniz kişiye iletme şansına da sahip olabiliyorsunuz. Instagram uygulamsı üzerinden ileteceğiniz mesajlara Direcet Message yani DM olarak da adlandırılmaktadır.

Instagram Mesaj (DM) Gönderme Nasıl Yapılır ?

Instagram Direct ile, bir ya da daha fazla kişiye mesaj, fotoğraf veya video gönderebilirsiniz.

Instagram Direct ile mesaj göndermek için:

  1. İlk olarak Instagram uygulamasından hesabınıza giriş yapınız.
  2. Ekranınızın Sağ üst köşesinde bulunan  simgesine dokunun veya ekranın herhangi bir yerinde parmağınızı sola kaydırınız.
  3. Ardında ekranın Sağ üst köşesindeki  simgesine dokununuz.
  4. Mesaj göndermek istediğiniz kişileri seçiniz ve ardından İleri‘ye dokununuz.
  5. Bir mesaj yazın. Ayrıca, kaybolan bir fotoğraf veya video göndermek için  simgesine ya da kütüphanenizden bir fotoğraf veya video seçmek için  simgesine dokunabilirsiniz.
  6. Son olarak  simgesine veya Gönder‘e dokunun.

*  Takip ettiğiniz birine mesaj göndermek için kişinin profiline giderek Mesaj‘a dokunarak mesaj gönderebilirsiniz.

Not: Instagram Direct’i kullanarak gönderdiğiniz bağlantılar, konuşmada önizleme görseliyle birlikte görünür. Bir adres veya telefon numarası gönderdiğinizde, telefonunuzun harita uygulamasını açmak veya bir arama yapmak için konuşma içerisinde bu adres veya numaraya dokunabilirsiniz. Ayrıca Mesajlar Akışta, aramada veya profilinizde gözükmez.

 

 

About Garaj Instagram

Check Also

Instagram’dan Fotoğraf ve Video Kaydetmenin En Kolay 2 Yöntemi

  Günümüzde bir çok kişi tarafından Android ve IOS işletim sistemi cihazlarda indirilen sosyal medya …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir