Home / Genel / Instagram Hikaye Arşivi ve Hikayelerde Öne Çıkanlar Özelliği

Instagram Hikaye Arşivi ve Hikayelerde Öne Çıkanlar Özelliği

Sosyal medya devi Instagram, Snapchat’in başta Hikayeler özelliğinden sonra bir çok özelliğini uygulamaya eklemiş bulunmaktadır. Instagram son olarak Snapchat Anılar özelliğini de uygulamaya kopyalamıştır. Instagram’da hikayelerinizi uygulama üzerinde saklayabilmenizi sağlayan bu özelliğe “Instagram Hikaye Arşivi” adını vermiş bulunmaktadır. Hikaye Arşivi’nin yanı sıra “Hikayelerde Öne Çıkanlar” özelliğini de uygulamaya ekleyen Instagram, böylece kullanıcıların kaydettikleri hikayeleri bio kısmının altında bulunan profillerinde paylaşmalarını amaçlamaktadır.

Instagram Hikaye Arşivi özelliği sayesinde artık hikayeleriniz otomatik olarak profilinizin sağ üst köşesinde bulunan Hikaye Arşivi özelliğine kaydedilecektir. 24 saati doldurduktan sonra arşiv kısmından erişebileceğiniz hikayenizi, Hikayelerde Öne Çıkanlar özelliğiyle profilinizde sergilemeniz de mümkündür. Üstelik fotoğraflarınızın üst kısmında sergilenecek olan hikayeler farklı koleksiyonlar halinde de paylaşılabilmektedir.

Hikaye Arşivi ve Hikayelerde Öne Çıkanlar özelliklerini, Instagram tarafından yapılan en düzenli sistem güncellemesi olarak söyleyebiliriz. Düzenlemeye vakit ayırdığımız Hikayelerin 24 saat içinde kaybolması bir çok kullanıcı için can sıkıcı olabiliyordu. Üstelik Hikayelerini kaybetmek istemeyen kullanıcılar düzenli olarak Hikayelerini telefonlarına indiriyor ve bu nedenle telefonlarının depolama limitini kolayca aşabilmekteydi. Bu sorunlara çözüm niteliği taşıyan Instagram Hikaye Arşivi özelliği şimdiden sıklıkla kullanılmaktadır.

Bir diğer yenilik olan Hikayelerde Öne Çıkanlar özelliği ise, profilde biyografinin altında yeni bir yerde yer almaktadır. İnsanlar, diledikleri sayıda öne çıkarmak istedikleri hikayeleri bu yeni özellik sayesinde paylaşabilecek. İki yeni özellik nasıl kullanılır? Detaylar…

Instagram Hikaye Arşivi Nasıl Kullanılır ?

Bu hafta içinde Instagram tarafından kullanıma sunulan Hikaye Arşivi, cihazınızda aktif olduğunda Instagram tarafından size bilgi verilecektir. Hikaye kliplerinizi, yüklediğiniz çözünürlükte kaydedebildiğiniz Arşiv özelliğinde fotoğraf ve hikaye arşivleriniz arasında geçiş yapabilmeniz de mümkün. Arşiv’de tarih çıkartmalarına sahip gönderilerinizi kronolojik olarak  görüntüleyebiliyorsunuz. Tüm arşivinizi tek bir seferde telefonunuza indiremiyorsunuz ancak telefonunuza kaydetmek istediğiniz gönderileri tek tek seçerek kaydedebilirsiniz. Arşivde yer alan içerikleri dilerseniz Hikayelerde Öne Çıkanlar’da, DM’de, Anasayfa ve profilinizde paylaşabilirsiniz.

Instagram Hikayeler Öne Çıkanlar Nasıl Kullanılır ?

Instagram Hikayeler Öne Çıkanlar özelliğini kullanmak için uygulamada bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikler uygulamanın tasarım kısmına da etki eden değişikliklerdir. Yeni sistemin kullanımı da haliyle bu yeni düzene göre oluşturulmuş durumda.

Instagram Hikayeler Öne Çıkanlar özelliğini kullanabilmeniz için ;

  • İlk olarak profilinizin sol kısmında bulunan  “Yeni” ikonuna tıklayınız.
  • Yeni ikonuna bastığınızda, arşiv pencereniz açılacaktır.
  • Ardından yeni butonundan sonra arşivden öne çıkarmak istediğimiz paylaşımı seçiniz.
  • Burada sizden bir kapak fotoğrafı belirlemeniz isteniyor. Kapak fotoğrafınızı da seçtikten sonra paylaşım için isim vermeniz yeterli olucaktır.
  • Bir diğer yöntem ise hikayenizin sağ alt kısmında bulunan “öne çıkar” butonu ile paylaşımlarınızı bu şekilde öne çıkarmanız mümkündür.

 

About Garaj Instagram

Check Also

Instagram’dan Fotoğraf ve Video Kaydetmenin En Kolay 2 Yöntemi

  Günümüzde bir çok kişi tarafından Android ve IOS işletim sistemi cihazlarda indirilen sosyal medya …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir