Home / Genel / Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Instagram Hesabım Çalındı

Instagram hesabı girişlerini güvenlik altına almak artık birçok hesap hırsızlığının da önüne geçilmesinde etkili olmuştur. Instagram hesabınızın fazla takipçiye ve beğeniye sahip olması dış etkenleri aktif hale getirebilir. Ve bu durum bir süre sonra hesabınızın çalınması ve başka bir isim ile kullanılmasına sebep olacak durumları vardır. Instagram hesabım çalındı ne yapmam gerekiyor diye soranlar için aşağıdaki işlemler sırası ile uygulandığında sorunlar ortadan kalkacak ve daha güvenli bir hesap sahibi olabilirsiniz.

Hesap Hırsızlığına Karşı Alınması Gereken Önlemler

  • Kırılması zor şifreler belirleyiniz , karışık karakterler , büyük harf , küçük harf , rakamlar ve karakter kullanın Örnek : Parola1234! gibi karışık algoritmalı şifre kullanınız.
  • E-Posta adresinizin sifresini’de güçlendirin bir başkasının eline geçmesin , eğer e-posta adresiniz kırılırsa Instagram şifrenizde rahatlıkla kırılabilir.
  • Başka cihazlardan Instagram hesabınıza giriş yaptıysanız , bir arkadaşınızın cihazından giriş yaptığınız taktirde mutlaka güvenli bir şekilde çıkış yapınız.
  • Bir başka bilgisayardan giriş yaptığınızda tarayıcınızda “beni hatırla” yazan ikonu işaretlemeyiniz.
  • Hesabınızın internet ortamında kalma süresi önemli bir unsurdur.
  • Kayıt olduğunuz Hotmail ve Gmail gibi hesaplarınıza şifre gönderilmesi için bildirim sağlayınız.

Instagram Hesabıma Giriş Yapamıyorum Ne Yapmalıyım?

Instagram hesabım çalındı ve artık giriş yapamıyorum diyorsanız, kayıt olduğunuz sosyal hesap ya da e posta adresine şifrenin yeniden gönderilmesini sağlayınız. Şifremi unuttum seceneği ile telefonunuza gelecek olan onay kodunun ardından yeni şifrenizi girerek hesabınızı kurtarabilirsiniz.

SMS İle Şifre Geri Alma Nasıl Yapılır?

Eğer Instagram uygulamasında telefon numaranız kayıtlı ise SMS yolu ile şifrenizi yenileyin.

  • Telefonunuzdan Instagram uygulamasını açınız.
  • Giriş ekranında bulunan Giriş detaylarını unuttum bölümüne dokununuz.
  • Ardından SMS gönder’i seçin.
  • Cihazınıza Parola yenileme linki gelecektir. Parolanızı değiştiriniz.
  • Yeni parola ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Sorun Kaç Gün İçerisinde Sonuçlanır?

Bütün yapmış olduğunuz işlemlere rağmen şifre değişmiyor ve onay kodu gelmiyor ise Instagram destek ve güvenliği için yöneticiler ile iletişime geçiniz. Hesabın size ait olduğuna dair bir ekran görüntüsü ve yaşadığınız sorunu gönderdiğinizde çözüm bulunacaktır.

Hesap güvenliğinizin tehlikede olduğunu ve bir başkası tarafından kullanıldığını düşünüyorsanız yapmanız gereken desteğe mesaj atmanızdır. Hesabınıza giriş yapamadığınız da önünüze birçok seçenek gelir. Bu seçenekler arasından içinde bulunduğunuz durumu en iyi anlatan şıkkı seçerek gerekli ekran görüntü alımları ile birlikte gönderiniz. En kısa sürede dönüş sağlanacaktır.

Instagram Yardım – Destek :  https://help.instagram.com/149494825257596

About Garaj Instagram

Check Also

Instagram Mesaj Gönderme

Günümüzde en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olan Instagram, sevdiklerinizle en güzel fotoğrafları ve videoları paylaşmanıza …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir