Home / Genel / Instagram’da TBT Etiketi Ne Anlama Gelmektedir?

Instagram’da TBT Etiketi Ne Anlama Gelmektedir?

Instagram’da kullancıların karşısında çıkan bir çok hashtag bulunmaktadır. Bu hashtag’lerin en sık olanı TBT hashtagı olarak bilinmektedir. Fakat çoğu kullanıcı anlamını bilmese de popüler olmasından dolayı bu hashtag’e sık sık başvurur. Peki TBT ne anlama gelmektedir, açılımı nedir ? Detaylar…

Instagram’da yapılan hashtag’ler ile birçok kullanıcının ilgisini çeken TBT, aynı zamanda belirli bir kesimin de kafalarında soru işareti oluşmasına neden olmaktadır. Açılımı Throwback Thursday olan TBT, geçmişten bir güne, eskilere dair fotoğraf yüklemek isteyenlerin kullandığı bir etiket olarak karşımıza çıkmaktadır.

Instagram’da sık sık karşılaştığımız ve de kullandığımız hashtag’lerden bir tanesidir TBT. Perşembe günlerinin ritüeli haline gelen ve en çok bu gün içerisinde kullanılan hashtag, daha sonra tüm dünyada yaygın şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

Bildiğiniz gibi hashtag kullanımı, paylaşımlarınızı Instagram’daki birçok kullanıcıya ulaştırabilmenin en kolay yoludur. İlgili ya da ilgisiz fark etmez çoğu kişi, popüler hashtag’lerden yardım alarak paylaşımlarının geniş kitlelere yayılmasını sağlamaktadır. TBT , Açılımı Throwback Thursday (Geçen Perşembe Gününden Bir Kesit) olan TBT, fotoğraflarınızın bulunduğunuz gün dışında (yani perşembe günü) çekildiğini kısaca vurgulanmaktadır. İlk olarak ise 2011 yılında kullanılmaya başlanmış olsa da , 2012’den itibaren ise daha çok aranmaya başlanmıştır.

Bu hashtag’in nereden çıktığına bakacak olursak TBT, ‘nice kicks’ isimli bir blogun her perşembe günü ‘throwback thursday’ hashtag’ini kullanıp basketbol ayakkabılarını paylaşmaya başlamasıyla popüler hale gelmiştir. Perşembe günleri dışında ise TBT yerine sadece TB harfleri olarak kullanılır. Fakat artık o kadar popüler olmuştur ki hangi gün olduğuna bakmadan birçok kullanıcı, TBT hashtag’ini kullanmaya devam etmektedir.

Paylaşımlarınıza hashtag etiketini kullanırken bilmeniz gerek en önemli detay maksimum 5 adet hashtag kullanmanızda yarar vardır. Aksi taktirde Instagram tarafından hesabınız spam altına düşebilir.

About Garaj Instagram

Check Also

Instagram Mesaj Gönderme

Günümüzde en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olan Instagram, sevdiklerinizle en güzel fotoğrafları ve videoları paylaşmanıza …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir